Mainos

Huippujohtajien salainen kokous koolla Helsingissä

Euroopan huippujohtajia on tänään kokoontunut Helsinkiin trilateraalikomission kokoukseen. Kokous on tiukasti salainen eikä sen pitopaikkaa ole kerrottu julkisuuteen. MTV3 Uutiset kuitenkin kuvasi useita kokouksen osallistujia tänään Helsingissä.

Osallistujat kuljetettiin kokouspaikkaan bussilla hotelli Kämpistä.

Kokousta isännöivä ex-pääministeri Esko Aho puolustaa niukkaa julkisuuslinjaa. Hänen mukaansa matalan profiilin tarkoituksena on mahdollistaa julkisessa asemassa olevien ihmisten vapaamuotoinen keskustelu.

– Tämä on keskustelufoorumi, jolla on ikää kohta 40 vuotta. Koko idea on, että täällä on mahdollisuus käydä keskusteluita ilman, että ne ovat julkisia. Mutta ei tämä missään tapauksessa mikään salaseura ole, Aho sanoi STT:lle.

Kokoukseen on osallistunut noin 150 vierasta, muun muassa Italian, Viron ja Latvian pääministerit. Suomesta mukana ovat Ahon lisäksi muun muassa Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen, Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen median edustajana, Etlan toimitusjohtaja Vesa Vihriälä ja entinen Puolustusvoimien komentaja Juhani Kaskeala Koneen hallituksen jäsenen roolissa.

– Kun joku jää pois, ryhmä miettii sopivan seuraajan. Tällä tavalla valintaprosessi tapahtuu, Aho kertoo.

Tämänpäiväisessä kokouksessa puheenaiheena on ollut muun muassa Suomen, Pohjoismaiden ja Baltian maiden rooli Euroopassa. Keskustelua on käyty myös Venäjästä ja talouskriisistä.

Trilateraalikomissio järjestää vuosittain kaksi kokousta, joista toinen keskittyy Euroopan ja toinen maailmanlaajuisiin asioihin. Suomessa kokous on järjestetty viimeksi vuonna 1996.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.