Mainos

Huippujohtaja Suomen-vierailulla: Miksi lapsia saa luokitella, mutta työntekijöitä ei?

Talousseminaarissa Jyväskylässä vieraillut Jack Welch, 77, on yksi maailman menestyneimmistä yritysjohtajista. Hän puhuu muun muassa työntekijöiden suoran arvioinnin puolesta.

Jack Welch on amerikkalaisen monialayrityksen General Electricin entinen toimitusjohtaja. Hänen johdossaan GE nousi markkina-arvoltaan maailman suurimmaksi yhtiöksi. Hän jäi eläkkeelle yhtiöstä vuonna 2001.

Hänen johtajanuransa alku oli lähes huonoin mahdollinen. Welchin johtaman tehtaan katto räjähti ja hänet kutsuttiin GE:n päämajaan New Yorkiin puhutteluun. Hän uskoi saavansa potkut, mutta toisin kävi.

– Tapasin miehen, joka kyseli minulta, mitä olin oppinut onnettomuudesta ja miten toimisin jatkossa toisin. Ymmärsin jotain tärkeää: Älä koskaan lyö ihmistä, joka on jo maassa, Welch sanoo MTV3 Uutisten haastattelussa.

Welch on jakanut kymmeniätuhansia potkuja uransa aikana. 80-luvulla hän sai lempinimen Neutroni-Jack. Neutronipommiin viittaava nimi tuli Wikipedian mukaan siitä, että rakennukset jäivät pystyyn, mutta työntekijät katosivat.

Welch sanoo, että ihmisten irtisanominen on vaikeaa. Welchin mukaan hänen irtisanomilleen ihmisille ei kuitenkaan ollut epäselvää, miksi juuri he joutuivat lähtemään. Welch puhuukin työntekijöiden avoimen arvioinnin ja luokittelun puolesta. On reilua, että ihmiset tietävät asemansa yhtiössä.

Näkemys on aiheuttanut myös arvostelua, jota Welch ihmetteli myös tänään tiedotustilaisuudessa Jyväskylässä. Welch hämmästelee sitä, että lapsia saa vapaasti arvioida ja luokitella esimerkiksi koulussa, mutta aikuisia työntekijöitä ei saisi?

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.