Mainos

Huippu-urheilija sairaudestaan huolimatta

Golfaaja Michelle McGann ei ole antanut sairautensa estää häntä saavuttamasta unelmiaan. Jo lapsena diagnosoitu urheilija haluaa olla esikuva erityisesti nuorille, jotka painivat nyt samanlaisten kysymysten parissa kuin hän vuosia sitten.

Tunnettu golfaaja Michelle McGann, 40, astui ensimmäisen kerran golfkentälle 7-vuotiaana.

– Muistan elävästi tuoreen, leikatun nurmikon tuoksun ja hetken, joka oli minun ja isäni omaa yhteistä aikaa. Sen, kuinka vahvalta tunsin itseni kun täydellinen swingi, asento ja keskittyminen saivat pallon liitämään ilmassa. Rakkauteni golfiin on saanut minut jatkamaan strategisen ja haastavan urheilulajin parissa silloinkin kun kohtasin vastoinkäymisen 13-vuotiaana, McGann kertoo. Silloin hänellä todettiin 1-tyypin diabetes.

– Kun äitini huomasi minun sairastavan 1-tyypin diabetesta, koko perheeni oli järkyttynyt. Kysymykset pyörivät päässäni. Mitä tämä tarkoittaa? Kuinka sairaus vaikuttaisi ystävyyssuhteisiini koulussa? Kuolenko minä? Voinko enää koskaan pelata golfia? Kun järkytys ja kiukku helpottivat ja saimme lisää tietoa sairaudesta, ymmärsimme, että huolellisella hoidolla minun on mahdollista elää unelmaani ja tulla ammattilaisgolfaajaksi, McGann muistelee.

Valmistuttuaan yksityisestä Rosarianin koulusta Floridassa 18-vuotiaana, McGann päätti jättää lukion väliin ja osallistua suoraan LPGA Touriin. Hän ansaitsi paikkansa ensi yrittämällä. Ruokavalion tarkkailun ja hyvän lääkityksen avulla McGannin diabetes on osoittautunut vain yhdeksi haasteeksi pelin ohella. Golfaaminen diabeetikolle on kuitenkin ollut vaativaa sekä henkisesti että fyysisesti.

– Pelatessa ajatus diabeteksesta on jatkuvasti takaraivossa. Mietin, lyönkö nyt huonoja lyöntejä, koska verensokerini on liian alhaalla? Fyysisellä puolella se tarkoittaa tietynlaista heikkoutta. Välillä havahdun miettimään, miksi käteni ovat niin veltot, tai jalat tuntuvat lähtevän alta. Fiilikset ovat heitelleet voittajaolosta itsensä kritisointiin, McGann kertoo.

McGann hoitaa diabetestaan valmentajansa JJ Stephensonin avustuksella, joka auttaa häntä säilyttämään elämäntavat tasapainossa liikunnan ja ravinnon avulla. McGann alkoi käyttää insuliinipumppua 30-vuotiaana ja pelikauden ulkopuolella hän matkustaa noin viidesti vuodessa Diabeteksen tutkimuslaitokseen Miamiin arvioituttamaan diabeteksensa ja hienosäätääkseen lääkitystänsä pitääkseen golfinpeluunsa mahdollisimman riskittömänä.

Vuosi 2010 on nuoresta pitäen lukuisia palkintoja urallaan voittaneen McGannin 22. vuosi LPGA Tourilla.

– Matkusteluni maailman ympäri on tuonut elämääni monia uskomattoman ihania ystäviä. Lukuisat fanit, LPGA:n toimihenkilöt, sponsorit, isäntäperheet, menneet ja nykyiset pelaajat ovat vaikuttaneet positiivisesti elämääni, McGann iloitsee.

McGann haluaa kannustaa erityisesti lapsia ja nuoria, jotka elävät diabeteksen kanssa. Sitä varten hän on perustanut Michelle McGann -rahaston, joka lahjoituksillaan tukee lasten ja nuorten diabetesta tutkivia säätiöitä.

– Pettymyksiltä ei aina voi välttyä, mutta elämässä tulee myös onnistumisia. Voit käydä pohjalla ja silti saavuttaa menestyksen. Toivon olevani hyvä roolimalli. Taistele ja ota päivä kerrallaan, McGann sanoo.

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: Michellemcgann.com, Dlife.com

Kuva: WireImage

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.