Mainos

Huima joulumyynti vei Applen huipputulokseen

Yhdysvaltalaisen tietokone- ja matkapuhelinvalmistaja Applen myynti loka-joulukuussa ylitti ennusteet. Apple myi loka-joulukuussa 7,3 miljoonaa iPadia ja 16,2 miljoonaa iPhonea. Niin matkapuhelimet, tablettitietokoneet kuin kannettavat tietokoneetkin menivät kuumille kiville joulumyynnissä.

Keväällä markkinoille tullut uutuuslaite iPad meni jo paremmin kaupaksi kuin edellisellä vuosineljänneksellä. Silloin sijoittajat olivat pettyneitä, kun laitteita ostettiin vain 4,2 miljoonaa kappaletta.

Ennakoitua paremman tuloksen toivotaan lohduttavan sijoittajia, jotka säikähtivät eilen pahanpäiväisesti yhtiön perustajan Steve Jobsin kerrottua jäävänsä sairauslomalle.

Yhtiö teki viimeisellä vuosineljänneksellä ennätysmäisen liikevaihdon, 4,5 miljardia euroa (6 miljardia dollaria). Liikevaihto kasvoi lähes 20 miljardiin euroon, kun analyytikot olivat arvioineet sen nousevan noin 18 miljardiin euroon.

Uutinen Jobsin sairaudesta pudotti Applen osakekurssia reippaasti alkuviikosta. Tiistaipäivän päätteeksi lasku rauhoittui 2,3 prosentin tuntumaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.