Mainos

Huikea ero asuntojen hinnoissa - maksaisitko yksiöstä yli 300 000 vai alle 60 000 euroa?

Helsinkiläinen, miltä kuulostaa yksiön hinta 55 000 euroa? Liian hyvältä ollakseen totta?

Hintapyyntö 33 neliön asunnosta on tosi, mutta kaupunki on yli viisisataa ajokilometriä Helsingistä pohjoiseen: Kajaanista saisi ostetuksi kolme, neljä tai jopa viisi yksiötä samalla rahalla kuin Helsingistä yhden.

- Asuminen on täällä halvempaa, mutta ei se täälläkään halpaa ole, sanoo Huoneistokeskus AsuntoKainuu Oy:n myyntijohtaja Sari Nokkala.

Viime vuonna Kajaanin keskustassa toteutuneiden yksiökauppojen keskineliöhinta oli 1820 euroa, kun se Helsingin arvoalueella Ullanlinnassa oli 6335 euroa. Luvat koskevat käytettyjen asuntojen kauppaa.

Kalleimmillaan kajaanilaisyksiöt maksavat Nokkalan mukaan reilut 2500 euroa neliöltä.

Huoneistokeskuksen sivujen kalleimman kolmion hinta Kajaanissa oli tänään alle 120 000 euroa. Halvimmillaan kolmion saisi Kajaanista alle 50 000 euron.

Helsingissä neliöhinta jopa yli 10 000 euroa

Kajaanilainen, miltä kuulostaa yksiön hinta 321 750 euroa? Pöyristyttävältä?

Hintapyyntö Ullanlinnassa sijaitsevasta 39 neliön asunnosta on tosi. Helsingin kalleimmat asunnot myydään tyypillisesti juuri Ullanlinnasta ja Eirasta. Korkeimmillaan asunnon neliöhinta voi kivuta jopa yli 10 000 euron.

- Hyvin hoidetuista arvotaloista ollaan valmiita maksamaan. Kalleimmissa asunnoissa on avoin, esteetön merinäköala, selventää Bulevardin Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Nina Asteljoki.

Nämä kaikista kalleimmat helsinkiläisasunnot ovat Asteljoen mukaan yleensä suuria, mutta toisaalta yksiöidenkin hinnat ovat suolaisia. Asteljoki muistelee myyneensä hiljan yksiön Ullanlinnasta hintaan 7500 euroa neliöltä.

Tarjolla on kuitenkin tätäkin kalliimpia asuntoja: esimerkiksi Huoneistokeskuksen haulla Ullanlinnasta löytyi jo aiemmin mainittu yksiö, jonka hintapyynnön neliöhinta kipusi 8250 euroon. Eräästä kolmiosta samalla alueella pyydettiin jopa 9 000 euroa neliöltä.

Kannattaako näillä hinnoilla ylipäänsä asua Helsingissä?

- Joidenkin mielestä siinä on paljonkin järkeä. Esimerkiksi perheasunnoista on pulaa, Bulevardin Kiinteistömaailman Asteljoki sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.