Mainos

Huijarikopla iskenyt eri puolilla Suomea

Poliisi epäilee Suomessa olevan liikkeellä huijarikoplan. Koplan jäsenet ovat eteläeurooppalaisen näköisiä ja puhuvat huonosti englantia.

Poliisi epäilee Suomessa olevan liikkeellä huijarikoplan, joka tekee kaupoissa ostoksia isolla eurosetelillä ja pyytää vaihtorahan pienempinä seteleinä. Ostaja sieppaa osan vaihtorahoista mukaansa sillä välin, kun apurit harhauttavat myyjän huomion toisaalle.

Ensimmäiset rikosilmoitukset tehtiin 28. kesäkuuta, ja tähän mennessä niitä on kirjattu kiihtyvällä tahdilla ainakin 20. Tekotapa on ollut joka kerta sama. Saaliit ovat vaihdelleet muutamasta kymmenestä eurosta noin 500 euroon.

Tekijöitä epäillään saman joukkion jäseniksi. Tekotavan ja tuntomerkkien lisäksi tähän viittaa huijausten kronologinen ja maantieteellinen eteneminen.

Alkuun huijauksia ilmeni Helsingissä, sittemmin ne siirtyivät Ouluun ja sen jälkeen huijarit näyttäisivät laskeutuneen alas länsirannikkoa pitkin. Siellä rahaa on onnistuttu huijaamaan ainakin Raahessa, Kokkolassa, Vaasassa ja Vähässäkyrössä. Kopla liikkui Oulun ja naapurikunta Kempeleen kaupoissa maanantaina ja tiistaina.

Miehet joko maksoivat ostoksensa 500 euron setelillä tai halusivat vaihtaa sen pienempiin seteleihin. Samalla he anastivat vaihtorahat itselleen. Oulun poliisin tietoon oli torstaihin mennessä tullut seitsemän huijaustapausta.

Tekijät ovat myyjien mukaan olleet eteläeurooppalaisen oloisia ja puhuneet huonoa englantia. Tuntomerkkien mukaan he ovat tummaihoisia, siististi pukeutuneita ja 35-50-vuotiaita.

Helsingissä asialla oli pariskunta, muualla Suomessa kahdesta neljään miestä. Pariskunnan miehen epäillään olleen mukana ainakin ensimmäisessä Oulun huijauksessa.

Komisario Ilkka Juola Helsingin Itäkeskuksen poliisista kertoo, että vastaavat rahanvaihtohuijarit ovat jokakesäinen ilmiö, johon kauppojen kannattaa varautua. Jos törmää huijareihin, yhteyttä tulisi ottaa rikoksen tekopaikkakunnan poliisiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.