Mainos

Huijaamisesta syytetty keksijä uskoo yhä akkuunsa

Toimimattomalla keksinnöllä rahastamisesta syytetty Rainer Partanen kiistää häneen kohdistetut rikosepäilyt. Syyttäjä vaatii keksijälle vähintään kahta vuotta vankeutta muun muassa törkeästä petoksesta.

Syytteen mukaan Partanen keräsi sijoittajilta 1,3 miljoonaa euroa, vaikka tiesi, ettei akkukeksintö toimi. Osakeanneista saamiaan rahoja hän käytti omaan elämiseensä.

Partanen, 69, sanoi tänään Helsingissä ennen pitkän oikeudenkäynnin alkua, että hän uskoo yhä keksintöönsä. Keksijän mukaan teknologia mahdollistaisi kertalatauksella sähköautolle miltei 900 kilometrin toimintasäteen. Myös osa asianomistajista uskoo edelleen keksintöön.

Keksintöä markkinoidaan tälläkin hetkellä Partasen yrityksen Europositronin sivuilla internetissä. Partasen mukaan yhdysvaltalainen yritys harkitsee parhaillaan merkitsevänsä osakkeita 2,4 miljoonan euron edestä.

Jutussa on lähes 300 asianomistajaa, joista noin 100 on vaatinut korvauksia. Suurin osa osakkeenomistajista ei ole kuitenkaan esittänyt Partaselle mitään vaatimuksia. Puolustuksen mukaan noin puolet asianomistajista on sitä mieltä, ettei heitä ole petetty.

Syyttäjän mukaan Partanen makseli Europositronin varoista palkkioita itselleen ja läheisilleen noin 600 000 euroa. Tuotekehittelyyn ja patenttihakemuksiin käytettiin vain vajaat 3000 euroa.

Monisyistä juttua puidaan Helsingin käräjäoikeudessa kolme viikkoa. Käräjätuomari Maritta Pakarinen sanoi, että ratkaisua voidaan odottaa aikaisintaan 12. helmikuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.