Mainos

Huhut ruotsalaisen Volvon myynnistä kiihtyvät

Kolme kiinalaista autonvalmistajaa ja ryhmä ruotsalaisia sijoittajia ovat ilmaisseet kiinnostuksensa Volvon henkilöautotuotannon ostamiseen, kertoo talouslehti Financial Times.

Lehden tietojen mukaan Volvon omistava yhdysvaltalainen Ford Motors on tavannut salaisesti Lontoossa useita potentiaalisia ostajaehdokkaita, joista ainakin kolme on kiinalaista yhtiöitä ja yksi keskusteluja käynyt ryhmä on tullut Ruotsista. Fordin kerrotaan olevan myyntiaikeissa vakavissaan; se on vaatinut ostajakandidaateilta vaitiololupauksen ja odottaa mahdollisia tarjouksia avoimin mielin.

Vielä viikko sitten kiinalaisen autonvalmistajan Geelyn puheenjohtaja kielsi kiinnostuksensa Volvoa kohtaan vedoten taloustaantumaan. Nyt yhtiön kerrotaan sorvaavan ostotarjoustaan. Lisäksi kaksi kilpailevaa autonvalmistajaa, Volvoja Kiinaan tuottavat Dongfeng ja Changan, ovat osoittaneet kiinnostuksen merkkejä. Toistaiseksi on epäselvää aikovatko ne jättää tarjouksensa. Lehtitietojen mukaan apajille on saapunut myös ruotsalaissijoittajien ryhmä, joka pelkää ruotsalaisen autoteollisuuden asiantuntemuksen ja tekniikan luisuvan Kiinaan.

Ford ei ole kommentoinut huhuja ostajaehdokkaista, mutta myöntää myynnin olevan yksi vaihtoehto. Volvo puolestaan ei ole pukahtanut tuoreimmista spekulaatioista mitään.

Fordin kerrotaan kuitenkin jo viime kuussa kartoittaneen neuvonantajiensa Citigroupin ja JP Morganin kanssa sopivat ehdokkaat, joiden kanssa myyntineuvottelut on tarkoitus käynnistää. Myyntiprosessin on arvioitu kestävän kolmesta kuukaudesta puoleen vuoteen.

Volvon myyminen on ollut puheenaiheena jo viime vuoden loppupolelta alkaen. Joulukuussa kiinalainen Business Daily -lehti sekä ruotsalainen Dagens Industri kertoivat Fordin neuvottelevan Volvon myynnistä kiinalaisten yhtiöiden kanssa. Kuukausi sitten Dagens Industri kertoi, että Ford kaavailisi Volvon uusiksi omistajiksi myös ranskalaista Renaultia.

Yhdysvaltain toiseksi suurin autovalmistaja Ford osti Volvon vuonna 1999. Muutama vuosi sitten Volvo ilmoitti siirtävänsä henkilöautojen tuotannon halvempiin tuotantomaihin, kuitenkin suunnittelu ja prototyyppien valmistus tapahtuu edelleen Ruotsissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.