Mainos

Huhut N8:n myöhästymisestä painoivat Nokiaa - väärinkäsitys yhtiön sisällä

Nokian uuden lippulaiva-puhelimen N8:n myyntiin tulosta on liikkunut ristiriitaista tietoa. Aamulla julkisuuteen levisi uutinen, jonka mukaan myyntiä lykätään muutamalla viikolla. Vaikka Nokia kiisti tiedon, yhtiön osake laski reippaasti.

- Normaalitapauksissa yksittäisen puhelimen myöhästyminen ei ole kovinkaan iso asia kokonaisuudessa. Toimiihan Nokia hyvin laajalla tuotevalikoimalla, ja niitä on koko hintahaitarin läpi, useita kymmeniä markkinoilla samanaikaisesti. Siinä mielessä myöhästyminen ei ole iso asia, mutta tämän N8-puhelimen suhteen Nokialla on kyllä paljon enemmän pelissä, sanoo FIMin teknologia-analyytikko Michael Schröder.

Väärinkäsitys

Nokia kiisti uutisen uuden lippulaivan myöhästelystä. N8:n toimitukset on tarkoitus aloittaa suunnitellusti tämän kuun lopussa, ja asiakkaille niitä alkaa virrata ensi kuun aikana. Nokian mukaan kyse oli väärinkäsityksestä yhtiön sisällä, ja se oli sitten välitetty medialle vahingossa. Väärinkäsitykselle ja vahingolle tuli hintaa miltei puolitoista miljardia euroa - sen verran Nokian arvo heikkeni Helsingin pörssissä osakkeen pudottua noin viisi prosenttia. Sijoittajat kun vetivät omat johtopäätöksensä.

- Tässä on se vaara olemassa, että heinä-syyskuun tulostavoitteet jäävät saavuttamatta, Schröder arvelee MTV3:n haastattelussa

N8 on yksi Nokian koko historian tärkeimmistä puhelimista. Sitä pidetään ensimmäisenä vastaiskuna Applen iPhonea ja muita ketteriä kilpailijoita vastaan. Laite sai jälleen julkisuutta, mutta tuskin sellaista kuin Nokiassa ensimmäistä päivää työskennellyt toimitusjohtaja Stephen Elop halusi.

(MTV3)

Katso Markus Pirttijoen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.