Mainos

Huhut Kaarle Kustaan seikkailusta kansan tiedossa jo vuosikymmeniä

Ruotsin kuningasperheeseen kohdistuu välillä yli-inhimillisiä odotuksia. Ruotsin-tuntija Hannu Olkinuoran mukaan osa ihmisistä ei halua nähdä tai kuulla monarkeista mitään poikkipuolista sanaa.

– Monarkkeihin kuuluu näitä odotuksia puhtaudesta, joten on hyvä, että tulee välillä töppäyksiäkin, kertoo Hufvudstadsbladetin päätoimittajana toimiva Olkinuora.

Ruotsissa julkaistaan tänään kuningas Kaarle XVI Kustaata käsittelevä kirja, joka on jo etukäteen nostattanut kohun kuningaskunnassa.

Kuningas aikoo kommentoida kirjaa tänään lehdistötilaisuudessa, joka järjestetään hirvijahdin yhteydessä.

Kirja lupaa paljastaa kuninkaasta arkaluontoisia tietoja. Hänen väitetään käyneen muun muassa strippiklubilla ja olleen puolisolleen uskoton.

"Monarkian suosio ei ole alamäessä"

Olkinuoran mielestä kirjassa ei kuitenkaan paljasteta mitään ennenkuulumatonta. Olkinuora on itse työskennellyt kahdeksan vuotta Ruotsissa ja kuullut samoja huhuja jo silloin.

– Nyt on kysymys enemmän median murroksesta ja kilpailusta. Rajat julkaisemisen ympärillä madaltuvat. Kuninkaasta on ollut näitä huhuja ja tietoja jo monta kymmentä vuotta, joten en usko kirjassa olevan mitään uutta.

Ruotsin monarkian suosion on puhuttu olevan alamäessä. Olkinuora näkee asian kuitenkin toisin - kesän prinsessahäät olivat näyttö siitä, että monarkialla on paikka ruotsalaisten sydämessä.

– Mutta kyllähän tämmöiset töppäykset tai inhimilliset piirteet - tai niiden esiintuominen - heikentävät sitä loistoa ja keinotekoista jalustaa, jolla kuningasperheet eri maissa asustavat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.