Mainos

Huhumylly komissaarinimitysten ympärillä kiihtyy

Itävallan hallitus asetti tänään komissaari Franz Fischlerin uudelleen ehdolle EU:n komission jäseneksi, kertoi Itävallan uutistoimisto APA. Fischler jatkanee entisellä paikallaan maatalouskomissaarina. Liittokansleri Viktor Klima kertoo saaneensa tulevalta komission puheenjohtajalta Romano Prodilta lupauksen, että Fischler saa pitää maataloussalkun.

Fischleriä on pidetty hyvänä ja taitavana komissaarina, ja hänen uudelleenvalintansa sai tukea äskettäin myös Suomen maatalousministeri Kalevi Hemilältä (sit.).

Muitakin vanhoja komissaareja asetetaan ehdolle Prodin uuteen joukkueeseen; jatkajia ovat Fischlerin lisäksi Suomen Erkki Liikanen, joka haluaisi vaihtaa hallinto- ja budjettitehtävät johonkin muuhun tehtävään, italialainen vero- ja sisämarkkinakomissaari Mario Monti sekä brittiläinen liikennekomissaari Neil Kinnock.

Erkki Liikanen saattaa saada vaikutusvaltaisen kilpailukomissaarin salkun uudessa komissiossa. Useat eri lähteet vahvistavat Brysselistä, että komission uusi puheenjohtaja Romano Prodi olisi todella antamassa yhtä merkittävää salkkua pienille maille. Juuri tässä asetelmassa Suomen kerrotaan olevan vahvoilla.

Tanskan komissaariehdokas ratkeaa todennäköisesti vasta torstaina, mutta on mahdollista, että ympäristökomissaari Ritt Bjerregaard saa jatkaa.

Prodin tuleva komissio pitää ensimmäisen kokouksensa 16. heinäkuuta, ja se esitellään EU-parlamentille Strasbourgissa 21. heinäkuuta.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.