Mainos

Huhtiniemen kaivaukset päättyivät tuloksettomina

Tutkimuksia johtaneen arkeologian professorin mukaan huhut jatkosodan aikana mahdollisesti teloitettujen sotilaskarkureiden kohtalosta eivät ratkea ainakaan Huhtiniemeä lisää tutkimalla.

Lappeenrannan Huhtiniemestä ei ole löytynyt viitteitä jatkosotaan liittyvistä joukkohaudoista. Tutkimuksia johtanut arkeologian professori Mika Lavento kertoo, että kolme viikkoa kestäneissä jatkokaivauksissa ei ole löytynyt yhtään vainajaa.

Kaivauksissa löytyi joitakin esineitä, joita ei kuitenkaan ole voitu kytkeä suoraan vuoteen 1944. Löytöinä oli lähinnä eri aikakausille ajoittuvaa keramiikkaa.

- Me lähdimme jatkamaan kaivauksia ilman minkäänlaisia ennakkohypoteeseja. Tarkoitus ei ollut etsiä toivottuja tai pelättyjä tuloksia, Lavento muistuttaa.

Lavennon mukaan huhut jatkosodan aikana mahdollisesti teloitettujen sotilaskarkureiden kohtalosta eivät ratkea ainakaan Huhtiniemeä lisää tutkimalla. Hän uskoo, että jos teloitettuja ylipäänsä uskotaan olevan, vainajat eivät löydy Huhtiniemestä.

Lavento myöntää, että selvityksiä mahdollisista lisäkaivauksista on tehty Taipalsaaren suunnalla. Kaivauksiin sillä suunnalla ei kuitenkaan tässä vaiheessa ole varoja.

Huhtiniemen kaivauksissa löytyi vuosi sitten toistakymmentä 1800-luvulla haudattujen luurankoa. Kaivausten tarkoituksena on ollut selvittää niiden huhujen paikkansapitävyys, joiden mukaan alueelle haudattiin kesällä 1944 salaisen kenttäoikeuden päätöksellä teloitettuja sotilaita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.