Mainos

Huhtikuun "helteet" vaihtuvat normaaliin säähän

Harvinaisen lämmin sää helli tänään varsinkin eteläsuomalaisia. Lämpötila kipusi peräti 15 asteeseen, mikä näkyi mm. ravintoloiden terassien väenpaljoutena. Kauan lämmin ei kuitenkaan kestä, vaan lämpötila etelässäkin laskee jo huomenna ajankohtaan nähden normaaliksi eli 6-10 asteeseen.

Itä-Suomessa lämpötila nousi tänään korkeimmillaan 10-15 asteeseen, Oulun läänissä reiluun kymmeneen asteeseen sekä Etelä-Lapissa 4-8:aan ja Keski-Lapissa pariin lämpöasteeseen. Kylmintä oli pohjoisimmassa Lapissa, missä mittari näytti nollaa, Käsivarressa paikoin jopa muutamaa pakkasastetta. Ylimmät tämän päiväiset lämpötilat olivat Etelä-Suomessa kaksinkertaisia verrattuna huhtikuun puolivälin normaaliin lämpötilaan verrattuna. Huomenna lämpötilojen suhteen palataan siis tavanomaiseen päiväjärjestykseen, jolloin Etelä-Suomeen ennustetaan 6-10, Keski-Suomeen noin 5, Oulun lääniin 2-5 sekä Etelä-Lappiin pari plusastetta. Pohjois-Lapissa lämpötila keikkuu nollassa.

Terassilla juotiin - kahvia!

Pohjoisesplanadin ja Mannerheimintien kulmauksessa olevan Cafe' Stockmannin kulman terassilla kävi tänään "helteillä" vilske. Vuoropäällikkö Timo Jänönen Amica Ravintolat Oy:stä arvioi, että tänään paikalla kävi yhtä monta asiakasta kuin eilen, vaikka tänään oli kolmisen tuntia lyhyempi myyntipäivä. Terassilla myynti kävi ja myyntihitteinä olivat - kahvikupposet! -On kuitenkin sen verran viileä, että nyt menee lämpimiä juomia ja pientä purtavaa, Jänönen selitti. Oluen varsinainen sesonki alkaa hänen mukaansa vasta helteiden myötä, ja kun on lämmin lämmin! -Kylmä olut kylmällä jakkaralla pienessä viimassa ei varmaan ihan meiltä putoa, Jänönen naurahti. Hän myös lisäsi, että heidän terassinsa on nimenomaan kahvilan terassi. -Meidän myyntimme rakenne on hieman erilainen kuin perinteisillä kaupunkiterasseilla. Tosin helteillä käy selkeästi niin, että olut vie myynnistä puolet. Tällä hetkellä oluen osuus on noin 20-25 prosentin tienoilla, Jänönen kertoi. Tämän kevään terassikausi alkoi varsinaisesti viime viikolla. Kokemuksen tuomalla äänellä Jänönen sanoi härmäläisten terassilla istumisen maagiseksi lämpötilaksi reilut 10 plusastetta. Lisäksi tarvitaan auringonpaiste. -Silloin suomalaiset istuvat välittömästi terassille ja tilaavat juotavaa.

Terassilla juotiin - olutta!

Siideriä maistellaan jo terasseilla.

Kadun toisella puolella ravintola Teatterin terassi oli tänään niin ikään tupaten täynnä väkeä. -Näiden ensimmäisten aurinkokelien aikana ihmiset istuvat ihan hulluina terassilla. Siellä istutaan vaikka olisi vähän viileämpääkin, kuvaili ravintolapäällikkö Ahti Juuso ilkikurisesti. Teatterin terassin myyntisuosikit tänään olivat oluet, siiderit, lonkerot ja - täälläkin kahvi. -Olut on näistä ykkönen, Juuso sanoi. Hän arvioi terassilla istumisen maagiseksi asteeksi 7-8. Lisäksi taivaan pitää olla pilvetön ja sään tyyni. Kaiken kruunaa auringon kilotus. Tämän kesän terassikulttuuriin ei ole odotettavissa mitään radikaalia uutta. -Terassilla istuminen on sitä perinteistä. Se on lähinnä kylmää ja pitkää juomaa edelleen, Juuso valaisi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.