Mainos

Huhtamäki paransi tulostaan

Kansainvälisten talousnäkymien heiketessä kuluttajapakkauksiin erikoistuneen Huhtamäen kokonaismyyntivolyymi säilyi vakaana ja tulosparannus jatkui vuoden 2002 tammi-syyskuussa. Vuoden kolmannella neljänneksellä volyymikasvu elpyi Euroopassa ja jatkui Aasian, Oseanian ja Afrikan alueella. Pohjois-Amerikan heikko kysyntä, vuoden 2001 yritysmyyntien vaikutus sekä valuuttakurssien muutokset painoivat kuitenkin vuosineljänneksen liikevaihtoluvun 7 prosenttia alle edellisvuotisen.

Konsernin liikevoitto (EBITA) suhteutettuna liikevaihtoon parani vuosineljänneksellä 0,7 prosenttiyksikköä 9,9 prosenttiin. Tammi- syyskuussa vastaava parannus oli 0,9 prosenttiyksikköä 10,1 prosenttiin. Liikkeessä olevien osakkeiden määrän aleneminen johti osaltaan siihen, että voitto osaketta kohti (ennen liikearvopoistoja) kasvoi vuosineljänneksellä 18 prosenttia ja tammi- syyskuussa 30 prosenttia, 1,04 euroon.

Huhtamäen alkuvuoden voitto ennen veroja kasvoi kymmenen prosnettia 106 miljoonaan euroon.

Huhtamäki arvioi, että Pohjois-Amerikan haasteelliset lähiajan näkymät jarruttanevat tuloskehitystä myös viimeisellä vuosineljänneksellä, minkä johdosta koko vuoden tulosparannus jää alkuvuoden tahdista. Huhtamäki on valtaosaltaan saavuttanut kuluvalle vuodelle asetetut rakenteelliset ja taloudelliset tavoitteensa ja voi nyt keskittyä kasvun vauhdittamiseen vuoden 2003 keskeisenä tavoitteena, yhtiö toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.