Mainos

Huhtamäki paransi tulostaan

Kuluttajapakkauksiin erikoistuneen Huhtamäen tulos parani vuoden toisella neljänneksellä. Yhtiön voitto ennen veroja ja vähemmistöosuutta oli 47,1 miljoonaa euroa, missä on lähes kolme miljoonaa euroa lisäystä viime vuoden vastaavan ajan tulokseen verrattuna.

Huhti-kesäkuun liikevaihto oli 607 miljoonaa euroa, mikä oli kuusi prosenttia viime vuoden vastaavan ajan liikevaihtoa pienempi. Toisen neljänneksen liikevaihtoa alensivat Yhdysvaltain dollarin heikentyminen euroon nähden, myynnin volyymikehitys, hintojen lasku sekä myydyt toiminnot.

Kuluttajapakkausten kysyntä oli vuoden toisella neljänneksellä yhtiön mukaan vakaata useimmilla markkinoilla. Päätuoteryhmien vaisu myynti kesäkuussa Yhdysvalloissa oli yhtiölle kuitenkin yllätys. Yhtiö arvioikin, että markkinoiden tuntuva piristyminen ei vaikuta nyt niin todennäköiseltä kuin vielä alkuvuodesta ajateltiin.

Huhtamäki ilmoitti tänään, että yhtiön hallitus ehdottaa elokuussa kokoontuvalle ylimääräiselle yhtiökokoukselle yhtiön osakkeiden määrän nelinkertaistamista osakkeiden likviditeetin lisäämiseksi. Osakkeiden pilkkominen eli splitti aiotaan toteuttaa rahastoannilla, jossa jokaista vanhaa osaketta kohti annetaan kolme uutta osaketta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.