Mainos

Huhtamäki paransi tulostaan

Huhtamäen osakekohtainen voitto parani 17 prosenttia vahvan viimeisen vuosineljänneksen vauhdittamana.

Kuluttajapakkauksiin erikoistunut Huhtamäki teki vuonna 2001 hyvän tuloksen vahvan viimeisen vuosineljänneksen vauhdittamana. Konsernin liikevaihto oli 2,4 miljardia euroa, eli 5 prosenttia enemmän kuin vuoden 2000 vastaava pro forma -luku, josta on eliminoitu alkuvuodesta 2001 myyty teollisuuspakkaustoiminta. Koko vuoden liikevoitto kasvoi 20 prosnettia.

Huhtamäen voitto osaketta kohti parani 17 prosenttia ja oli ennen liikearvopoistoja ennätykselliset 4,45 euroa. Huhtamäki kertoo, että sen suotuisaan kehitykseen vaikutti kolme tekijää: Synergia- ja rationalisointihyödyistä johtuva kustannusten aleneminen, myynnin kasvu vahvoin kattein, sekä tuotannon jalostusarvon kohoaminen tuotevalikoiman muutosten sekä alentuneiden raaka-ainekustannusten ansiosta.

Vuonna 2002 Huhtamäki kertoo keskittyvänsä toiminnan edelleen tehostamiseen, innovaatioiden edistämiseen sekä asiakassuhteiden vahvistamiseen. Huhtamäki arvioi markkinoiden elpyvän jonkin verran, mutta yhtiön pitkän aikavälin volyymikasvutavoite voi jälleen osoittautua Yhtiön mukaan haastavaksi. Kaikkiaan Huhtamäki odottaa kasvun ja tulosparannuksen jatkuvan myös vuonna 2002.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.