Mainos

Huhtamäki ostaa makeistehtaan Puolasta

Huhtamäki neuvottelee varsovalaisen makeistehtaan Syrenan ostosta. Kauppahintaa ei vielä kerrota. Lähes 170 vuotta toimineen Syrenan tämän vuoden liikevaihdoksi arvioidaan noin sata miljoonaa markkaa. Henkilökuntaa yksikössä on vajaat 300.

Syrena on osa suklaata, snack-tuotteita ja keksejä valmistavaa Wedel-yhtiötä, jonka pääomistaja on vuodesta 1991 ollut amerikkalainen elintarvikejätti PepsiCo. Syrena on Huhtamäen tietojen mukaan Puolan suurin sokerimakeisten tuottaja. Se kerää kaksi kolmannesta liikevaihdostaan viidellä tuotemerkillä.

Huhtamäen makeisryhmällä, Leafilla on ollut oma pieni makeistehdas Legionowossa Varsovan lähellä vuodesta 1993 lähtien. Leafin Puolan liikevaihto on joitakin kymmeniä miljoonia markkoja vuodessa. Puolassa makeisten tukku- että vähittäiskauppa on hyvin pirstaleista, eikä Leafilla ole vielä koko maan kattavaa myynti- ja jakeluverkkoa.

-Syrenan osto merkitsisi meille tuntuvaa laajennusta Puolan nopeasti kehittyvillä markkinoilla, Leaf-ryhmän toimitusjohtaja Keijo Suila sanoo. Hän odottaa vahvojen paikallisten makeismerkkien oston avaavan Leafille uusia jakelukanavia myös yhtiön muille tuotteille Puolassa.

Leaf-ryhmällä on tuotanto- ja myyntiyhtiöitä 22 maassa. Sen liikevaihto kipuaa tänä vuonna noin kolmeen miljardiin markkaan. Leaf keskittyy Euroopan ja Aasian makeismarkkinoihin. Huhtamäki myi viime vuonna Pohjois-Amerikan yksiköt sikäläiselle Hersheylle. Hershey puolestaan myi Huhtamäelle eurooppalaiset yhtiönsä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.