Mainos

Huhtamäki antoi toimitusjohtajalleen potkut

Heikki Takanen ehti olla pestissään kolmen vuoden ajan. Pakkausyhtiön väliaikaisena toimitusjohtajana toimii Timo Salonen.

Pakkausyhtiö Huhtamäki on antanut potkut toimitusjohtaja Heikki Takaselle. Huhtamäen hallituksen puheenjohtajan Mikael Liliuksen mukaan syynä on yhtiön heikentynyt tulos, joka on pudottanut myös osakkeen arvoa reippaasti tänä vuonna.

- Hallitus on seurannut huolestuneena tuloskehitystä, joka on heijastunut varmasti myös osakekurssiin. Nämä ovat asioita, jotka pistävät tietysti jokaisen hallituksen miettimään, Lilius kertoi.

Jotta Huhtamäki pystyisi kääntämään suuntaansa, on parempi että johto vaihtuu, Lilius lisäsi.

Takanen ehti vetää Huhtamäkeä reilut kolme vuotta. Hän siirtyi Huhtamäen toimitusjohtajaksi ruotsalaiselta Electroluxilta.

Huhtamäen heinä-syyskuun liikevoitto painui 33 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 40 miljoonasta. Osakekurssi on pudonnut viime vuoden lopun 15 eurosta 9 euron tasolle.

Yhtiö on aloittanut ohjelman, jonka tarkoituksena on keskittyä liiketoiminta-alueisiin, joilla on kannattavimmat kasvunäkymät. Yli 2 miljardin euron liikevaihtoa pyörittävä Huhtamäki valmistaa muovista, paperista ja kuiduista tehtyjä pakkauksia. Tehtaita on ympäri maailmaa.

Huhtamäki on valinnut joustopakkaukset ja kalvot tärkeimmäksi alakseen. Kovissa ruoka- ja juomapakkauksissa kasvua haetaan valikoidusti. Yhtiö pyrkii eroon Britannian kuluttajatuotepakkausyksiköstään ja Etelä-Afrikan liiketoiminnostaan.

Liliuksella ei ole mitään huomauttamista uuteen strategiaan, joka on yrityksen johdon luomus. Hallitus korostaa hänen mukaansa jatkuvuutta strategisella puolella. Ongelmat ovat toteuttamisessa, hän korosti.

Huhtamäen hallitus aloittaa uuden toimitusjohtajan etsimisen. Väliaikaisesti tehtävään on nimitetty yhtiön talousjohtaja Timo Salonen.

Lilius arvioi, että uuden toimitusjohtajan löytäminen kestää kuukausia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.