Mainos

HTC-kohu: "Nokian syytä tuntea olonsa huijatuksi"

HTC:n eilinen Windows Phone 8 -puhelinjulkistus näyttää aiheuttaneen pienimuotoisen kohun.

HTC julkisti kaksi uutta Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmää käyttävää puhelinta: Windows Phone 8X:n sekä 8S:n. Laitteita tituleerattiin jopa Microsoftin uuden käyttöjärjestelmän nimikkopuhelimiksi.

New Yorkissa järjestetyssä julkistustilaisuudessa oli vahvasti läsnä myös Microsoftin johtaja Steve Ballmer, aivan kuin kaksi viikkoa sitten Nokian julkistustilaisuudessa.

Tällä kertaa Ballmer hehkutti kuitenkin Microsoftin ja HTC:n yhteistyön nimeen.

Julkistustilaisuus onkin herättänyt kysymyksiä Microsoftin ja Nokian yhteistyöstä. Aiemmin Microsoft oli selvästi Nokian Lumia-linjaston takana, mutta nyt ohjelmistojätin kiinnostus on selvästi hajaantumassa.

Teknologiasivusto The Verge kuvaileekin osuvasti, että Nokia ei ole Microsoftin ainoa "lempilapsi".

Nokian markkinointipäällikkö Chris Weber on kommentoinut HTC:n julkistusta tylysti "taktiseksi uudelleen brändäykseksi". Weber myös irvailee Twitterissä, että "Lumia 920 -puhelimen tasolle pääsyssä tarvitaan muutakin kuin samanlaiset värivaihtoehdot". Weber myös pommittaa "HTC:n julkistuksen jäävän Lumia 920:n taakse".

Huomattavaa yhdennäköisyyttä

The Verge toteaa, että suoraan sanoen Nokian on syytä tuntea olonsa huijatuksi, sillä HTC:n uutuuksien ulkomuoto ja värivaihtoehdot muistuttavat selvästi Nokian uutuuspuhelimia:

- Aivan kuin HTC olisi ottanut Nokian suunnittelukirjan ja avannut designiä koskevat sivut ja sitten kehittänyt huomattavan paljon Lumia-puhelimia muistuttavia laitteita. Kaikki tämä Microsoftin siunauksella, hyväksynnällä, tuella ja Microsoftin johtajan antamalla tuella esittelylavalla, todetaan artikkelissa.

Tilanne on Nokian kannalta ongelmallinen, sillä Nokia on pelannut kaikki korttinsa Windows Phone -järjestelmän varaan, toisin kuin HTC.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.