Mainos

HSY ennustaa: Rankkasateet tulevaisuudessa yhä useammin pääkaupunkiseudun kiusana

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden teettämien ilmastoskenaarioiden mukaan pääkaupunkiseudun talvet muuttuvat ilmastonmuutoksen seurauksena entistä sateisimmiksi ja lämpimämmiksi. 

HSY tilasi muutosarviot Ilmatieteen laitokselta. Muutosarvioista kävi ilmi, että esimerkiksi kesäisin pääkaupunkiseutu saa niskaansa yhä useammin myös rankkasateita.

– Vuoteen 2100 mennessä talvisin sataa selkeästi nykyistä enemmän ja sadepäivien määrä kasvaa. Myös lämpötila nousee pääkaupunkiseudulla. Lämpötilan nousu on suurempaa talvella kuin kesällä, ryhmäpäällikkö Antti Mäkelä Ilmatieteen laitokselta kertoo HSY:n tiedotteessa.

Ilmatieteen laitokselta muistutetaan, että vaikka ilmastonmuutos vaikuttaa väistämättä, niin yksittäiset talvet voivat yhä olla kylmiä etelässä asti. Nämä ovat kuitenkin harvenemassa.

HSY:n mukaan ilmastonmuutoksen aiheuttamaan keskilämpötilan nousuun on varauduttu. Lisäksi keinoja sopeutua sään vaihteluihin kehitetään.

– Rankkasateiden aiheuttamien hulevesien hallinnan kehittäminen on yksi keskeisimmistä lähivuosien toimenpiteistä. Siinä myös HSY:llä on tärkeä rooli, HSY:n toimitusjohtaja Raimo Inkinen kertoo tiedotteessa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.