Mainos

HSL vakuuttaa: Väkivalta junissa ja metroissa vähentynyt

Matkustajiin ja liikennevälineiden henkilökuntaan kohdistuva väkivalta on viime vuosina vähentynyt pääkaupunkiseudulla.

Helsingin seudun liikenteen (HSL) liikennepalvelujen johtaja Reijo Mäkinen vahvistaa MTV3 Uutisille, että huolimatta julkisuuteen nousseista väkivallanteoista metrossa ja junissa kohtaa aiempaa harvemmin uhkaavia tai vaarallisia tilanteita.

– Linja-autoliikenteessä tilanne on pysynyt matkustajien osalta ennallaan, joten siltä osin näyttää hyvältä, Mäki arvioi.

Päivisin julkisilla kulkuneuvoilla matkaansa pääkaupunkiseudulla taittavat antavatkin joukkoliikenteen turvallisuudelle lähes kiitettävän kouluarvosanan, 8,8 pistettä.

Myöhäisen illan ja yön liikenteessä turvallisuuden tunne vähenee selvästi, kun arvosana putoaa vajaaseen seiskaan. Mäkisen mukaan 20 prosenttia HSL:n alueella matkustavista kertoo välttävänsä julkisia kulkuvälineitä erityisesti viikonloppuina, jolloin matkustajista osa saattaa olla "levottomassa kunnossa".

Turvaton kylmäseisake

Yksin junaa tai linja-autoa odottavien turvallisuutta on Mäkisen mukaan lisätty esimerkiksi junaseisakkeiden kameravalvonnalla.

– Asemille halutaan muutakin toimintaa, kuin että hypätään junaan ja pois. Sosiaalisuus lisää yleistä turvallisuuden tunnetta. Juniin palkatut vartijat puolestaan piipahtavat myös asemilla, Reijo Mäkinen listaa.

Myös eilen Vantaalla Myyrymäen juna-asemalla Ylen päätoimittajan Atte Jääskeläisen kimppuun hyökänneen miehen nappasivat lopulta vartijat, jotka toimittivat pahoinpitelijän Vantaan poliisin hoteisiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.