Mainos

HS: Vanhasen suosio lähenee jo Halosen lukemia

Pääministeri Matti Vanhanen nauttii vahvaa suosiota kansan keskuudessa. Pääministeri Matti Vanhasen suosio kansan keskuudessa lähestyy jo presidentti Tarja Halosen suosiolukemia.

Helsingin Sanomien teettämän selvityksen mukaan peräti 85 prosenttia suomalaisista katsoo pääministeri Matti Vanhasen selvinneen erittäin tai melko hyvin tehtävistään.

Toukokuussa samankaltaisessa kyselyssä presidentti Tarja Halosen toimintaa piti erittäin tai melko hyvänä 93 prosenttia vastanneista.

Vain 11 prosenttia vastaajista katsoi tuoreessa kyselyssä Vanhasen selviytyneen huonosti tehtävistään. Puoluekannan mukaan mitattuna vasemmistoliiton kannattajat ovat Vanhaseen tyytymättömimpiä. Heistä 40 prosenttia antoi Vanhaselle erittäin tai melko huonon arvosanan.

Vanhanen sai erityisen vahvan kannatuksen maaseutumaisissa kunnissa asuvilta ja eläkeläisiltä.

Vanhasen johtama hallitus ei saa aivan yhtä hyviä arvosanoja kuin pääministeri itse. Hallituksen työn arvioi hyväksi tai erittäin hyväksi 74 prosenttia vastanneista. Keskustan kannattajista 94 prosenttia ja SDP:n kannattajista 85 prosenttia antoi hallitukselle hyvän tai melko hyvän arvosanan.

Kyselyä varten haastateltiin tuhatta suomalaista kesäkuun lopussa. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.