Mainos

HS: Vanhanen tapasi vaalirahoittajat toistamiseen

Pääministeri ja keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen tapasi eduskuntavaaleja rahoittaneen Kehittyvien Maakuntien Suomen edustajia myös vaalien jälkeen virka-asunnossaan, kertoo Helsingin Sanomat.

Kesärannan illanvietto järjestettiin 14. toukokuuta 2007, eli vajaat neljä kuukautta sen jälkeen, kun Vanhanen oli edellisen kerran tavannut kiinteistöpalveluyritys Novan johtajat.

Helsingin Sanomien mukaan paikalla olivat käytännössä kaikki liikemiehet, jotka kanavoivat rahaa puolueille Kehittyvien Maakuntien Suomen kautta. Mukana olivat Ideapark-yrittäjä Toivo Sukari, Tokmannin Kyösti Kakkonen ja Seppo Saastamoinen, Suomi-Soffan toimitusjohtaja Harri Toivainen sekä Motonet- ketjun entinen pääomistaja Lauri Juntunen. Liikemiehillä on tiiviit kytkökset kiinteistöpalveluyhtiö Nova Groupiin, jota edustivat toimitusjohtajat Arto Merisalo ja Tapani Yli-Saunamäki. Keskustajohdosta mukana olivat Vanhanen sekä puoluesihteeri Jarmo Korhonen.

Asiaa eilen kommentoineen Vanhasen mukaan kyseessä oli vaalien jälkeen järjestetty puoluetoimiston suhdetoimintatilaisuus, johon oli koottu puolueelle vaalitukea osoittaneita tahoja.

Vanhanen jätti vastaamatta kysymykseen, miksi hän antoi vuosi sitten useita lausuntoja, joiden mukaan hän ei tiennyt tarkkaan, ketkä keskustaa rahoittivat vaaleissa.

Vaalirahakohu alkoi uudelleen 11.6.2009, jolloin MTV:n uutiset paljasti tänä kesänä konkurssiin ajautuneen kiinteistöpalvelukonsernin Nova Groupin rahoittaneen vaalivuonna keskustapuoluetta jättituella. Puolue ei ollut kertonut tästä tuesta julkisesti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.