Mainos

HS: Työllisyystavoite toteutumassa veronkevennysten ansiosta

Helsingin Sanomien haastattelemat asiantuntijat antavat kiitoksen hallitukselle siitä, ettei se ole tehnyt suuria virheitä, jotka olisivat romuttaneet työllisyystavoitteen.

Hallituksen itselleen kolme vuotta sitten asettama työllisyystavoite on toteutumassa. Hyvä työllisyystilanne ei kuitenkaan ole hallituksen työllisyysohjelman ansiota, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Lehden haastattelemat asiantuntijat arvioivat, että etenkin hallituksen toteuttamat veronalennukset ovat vaikuttaneet työllisyyteen nostamalla maan taloutta. Lisäksi asiantuntijat kiittävät hallitusta siitä, että se ei romuttanut työllisyystavoitetta suurilla virheillä. Pääministeri Matti Vanhasen hallituksen työllisyysohjelmalla ei Helsingin Sanomien mukaan ole ollut työllisyyteen suurta vaikutusta. Ajat ovat vain olleet hyvät.

Uusia työpaikkoja on syntynyt erityisesti palvelu- ja rakennusaloille. Vakiintuva talouskasvu näyttäisi lisäävän myös vakituisia työsuhteita, vaikka suurin osa uusista työsuhteista onkin erilaisia määräaikaisia töitä.

Viime vuonna syntyi valtiovarainministeriön mukaan 50 000 uutta työpaikkaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.