Mainos

HS: Tukihenkilö piti liikuntarajoitteista naista vankina ja pahoinpiteli, tuomio aleni hovissa – uhri ja tekijä menivät kihloihin

Helsingin hovioikeus tuomitsi avustettavaansa pahoinpidelleen ja kaltoin kohdelleen miehen ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi miehelle määrättiin yhdyskuntapalvelua, kertoo Helsingin Sanomat.

Miehen syyksi luettiin hovioikeudessa viisi pahoinpitelyä, vapaudenriisto, lievä vahingonteko, laiton uhkaus sekä oikeudenkäytössä kuultavan uhkaaminen.

Lehden mukaan mies sai aiemmin käräjäoikeudessa puolitoista vuotta ehdotonta vankeutta, mutta hovioikeus muutti tuomion puolentoista vuoden ehdolliseksi ja 90 tunniksi yhdyskuntapalvelua.

Hovioikeus päätyi ehdolliseen vankeusrangaistukseen, koska syytetty osoitti halua ja tarvetta päästä eroon rikoksiin liittyneistä päihteistä ja päihteiden synnyttämästä väkivallasta.

Tuomittu mies oli naisen avustettava sekä kumppani

Helsingin Sanomien mukaan uhrina ollut nainen on liikuntarajoitteinen ja terveysongelmainen sekä alkoholisoitunut, ja hän tarvitsi arjesta selviämiseen apua. Mies toimi tukihenkilönä naiselle ja myöhemmin heistä tuli pariskunta. Hiljattain he menivät kihloihin.

Syytetty katsoo, että alkoholin käyttö oli syy hänen käytökselleen. Hän on itse kertonut katuneensa tekoa sekä hakeutuneensa vihanhallintakurssille sekä päihdehuollon tukitoimiin. Hän on myöntänyt lähes kaikki syytteet.

Syytetty pahoinpiteli avustettavaansa muun muassa hakkaamalla ja potkimalla sekä retuuttamalla ympäri asuntoa. Nainen sai myös palovammoja, kun mies hieroi kuumaa kalaa väkivaltaisesti naisen kasvoihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.