Mainos

HS: Teinitytöille tarjotaan seksistä vaatteita ja siideriä

Teinitytöille tarjotaan seksistä siideriä tai vaatteita. Helsingin Sanomien haastattelemat nuoret kertovat lehdessä kokemuksistaan. Lehti kävi viikko sitten perjantain ja lauantain välisenä yönä haastattelemassa Helsingin Kampin kauppakeskuksen edustalla oleskelleita nuoria.

– Kerran noin 50-vuotias mies tuli pyytämään minua mukaansa. Kun en suostunut, hän yritti suostutella lupaamalla, että vie minut syömään, kertoo yksi nuorista.

Sama tyttö kertoo, että välillä ahdistelu menee täysin yli – kysellään, lähdetkö auton kyytiin tai juomaan jotain.

Seksin ostaminen alaikäiseltä on rikos. Seksin ostaminen tarkoittaa, että sukupuoliyhteydestä tai muusta seksuaalisesta teosta luvataan tai annetaan jokin korvaus. Korvauksen ei tarvitse olla rahaa, vaan se voi olla esimerkiksi jonkin tavaran hankkiminen tai tupakan tarjoaminen. Jo pelkkä seksin ostoyritys alaikäiseltä on laiton.

Nuoret kertovat, että joissain kauppakeskuksissa on yritetty joitain kertoja tarjota tavaroita, kuten uusia vaatteita, seksiä vastaan.

Poliisin mukaan nuori ei välttämättä häpeän ja syyllisyyden takia uskalla kertoa tapahtuneesta aikuiselle.

– Seksin ostoyrityksiä on vaikka kuinka paljon. Onneksi suuri osa nuorista osaa kieltäytyä niistä, arvioi Helsingin virtuaalisen lähipoliisiryhmän ylikonstaapeli Marko Forss.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.