Mainos

HS: Tappava lintuinfluenssa tarttui ihmisestä ihmiseen ensimmäisen kerran

Lintuinfluenssa H7N9 on tarttunut ihmisestä toiseen ensimmäistä kertaa. Tapauksen vahvistavat tutkijat lääketieteellisessä aikakausilehdessä British Medical Journalissa. Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat verkkosivuillaan.

BMJ:n mukaan tappava lintuinfluenssa tarttui maaliskuussa itäkiinalaisesta miehestä tyttäreen. Molemmat tartunnan saaneet kuolivat.

Tutkijoiden mukaan H7N9-virus ei ole silti muuntunut tarttumaan helposti ihmisestä toiseen. Tapaus on Helsingin Sanomien haastatteleman suomalaisprofessorin mukaan yksittäinen, mutta merkittävä.

– Alusta asti arveltiin, että H7N9 voisi muuntua ihmisestä toiseen tarttuvaksi, arvioi HS:lle Turun yliopiston professori Ilkka Julkunen.

Viruksen aiheuttamaan tautiin on heinäkuun lopun tilastojen mukaan sairastunut 133 ihmistä, joista 43 on kuollut. Heistä valtaosan epäillään saaneen tartunnan oltuaan kosketuksissa sairaiden lintujen tai niiden eritteiden kanssa. Kiinalaismiehen tyttären ei tiedetä olleen tekemisissä siipikarjan kanssa. Hän hoiti lintuinfluenssaan sairastunutta isäänsä sairaalassa.

Professori Julkusen mukaan tämänhetkisen näytön perusteella H7N9-virus ei voi aiheuttaa pandemiaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.