HS: Talvivaaran kaivoksella on kolme ostajaehdokasta

Talvivaaran kaivoksen liiketoiminnalla on kolme vakavasti otettavaa ulkomaista ostajaehdokasta, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden lähteiden mukaan tarjouksia on tehnyt yhteensä viisi teollisuuden ja sijoittajien yhteenliittymää. Niistä kolme on lisäksi ollut aktiivisia neuvotteluissa.

Yhdessä yhteenliittymässä on HS:n mukaan mukana belgialainen kaivos- ja metallijätti Nyrstar. HS:n lähteiden mukaan myös ruotsalainen kaivosyhtiö Boliden on tehnyt tarjouksen, mutta se ei ole ollut aktiivisesti mukana neuvotteluissa.

Talvivaaran kaivososakeyhtiön selvitysmies Pekka Jaatinen ja elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) ovat aiemmin kertoneet STT:lle, että kaivokselle on vakavasti otettavia ja uskottavia ostajaehdokkaita.  

Pörssiyhtiö on yrityssaneerauksessa, ja se selvittää erilaisia mahdollisuuksia osallistua uuden kaivosyhtiön toimintaan samassa yhteydessä, kun tytäryhtiö Talvivaara Sotkamon konkurssipesä päättää kaivostoimintojen myynnistä uudelle toimijalle.

Kaivosta pyörittää nyt valtio, ja Vapaavuoren mukaan näin voi jatkua vähintään puoli vuotta, koska kaivoksen henkilökunta on palkattu vähintään puoleksi vuodeksi.

– Tietenkin olisi erittäin toivottavaa, että asia ratkeaisi sitä ennen tai ainakin että mahdollisissa myyntineuvotteluissa oltaisiin hyvin pitkällä, Vapaavuori sanoi viime viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat