Mainos

HS: Sydänfilmiin joutunut potilas sai parkkisakot – "Pysäköinnin voi jättää maksamatta, jos joutuu suoraan leikkaussaliin"

Vantaan Peijaksen sairaalan potilas joutui maksamaan parkkisakot, koska ei lisännyt pysäköintiaikaa kesken sydänfilmin, kertoo Helsingin Sanomat.

Helsingin Sanomien mukaan mies oli pysäköinyt auton sairaalan pysäköintipaikalle ja maksanut pysäköinnistä. Pysäköintiaika loppui, kun mies oli päässyt sydänfilmiin.

Kun mies pääsi lääkäristä, auton tuulilasissa oli pysäköintivirhemaksu. Hän teki siitä oikaisuvaatimuksen, mutta sakkoa ei oikaistu. Miehen olisi siis pitänyt maksaa lisäajasta kesken sydänfilmin.

Vantaan pysäköinninvalvonnan palveluesimies Katja Närhi kertoo Helsingin Sanomille, että Peijaksen lähellä parkkisakkoja määrätään paljon. Hän arvioi yhdeksi syyksi sen, että monet maksavat pysäköinnistä liian lyhyeksi aikaa joutuessaan jäämään päivystykseen.

Närhen mukaan maksun voi jättää maksamatta vain akuuteissa hätätilanteissa.

– Tällainen voisi olla tilanne, jossa ihminen menee rutiinitutkimuksiin, mutta sairastuu äkisti niin vakavasti, että joutuu tyyliin suoraan leikkaussaliin. Siis tilanne, jossa ihmisellä ei oikeasti ole mitään mahdollisuuksia hoitaa tätä pysäköintiasiaa, Närhi sanoo lehdelle.

Vaikka olisi todellinen hätä, Närhen mukaan pitäisi pystyä varautumaan siihen, että päivystyksessä menee aikaa. Hän huomauttaa, että aikaa voi lisätä myös mobiilisovelluksella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.