Mainos

HS: Suomen lastensuojelusta taas hämmentävää tietoa Venäjän pääuutisissa

Venäjän media on kertonut taas näyttävästi vantaalaisen venäläisäidin lasten huostaanottotapauksesta, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Venäjän lapsivaltuutettu Pavel Astahov sanoi tänään televisiossa, että perheen kaikki neljä lasta otetaan huostaan ja sijoitetaan sijaisperheeseen. Venäjän valtiollinen tv-kanava näytti uutista illan päälähetyksissä.

Astahovin mukaan oikeudenkäynti lasten kohtalosta järjestetään vasta 15. joulukuuta, mutta huostaanotosta on jo päätetty. Huostaanoton perusteeksi kerrotaan muun muassa vanhempien epäluottamus viranomaisia kohtaan.

– On tehty päätös siitä, että kaikki neljä alaikäistä lasta lähetetään sijaisperheeseen. Se tarkoittaa, että kaikkien lasten sukunimet ja nimet muutetaan, Astahov väitti.

Perheen neljä lasta sijoitettiin kiireellisesti syksyllä. He pääsivät palaamaan kotiin, mutta siirtyivät myöhemmin isänsä kanssa takaisin vastaanottokotiin.

Sosiaali- ja terveysministeriö reagoi asiaan tiedottamalla, etteivät väitteet päätösten tekemisestä ilman oikeudenkäyntiä pidä paikkaansa.

(MTv3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.