Mainos

HS: Suomalaishiihtäjien tulkki yritti salakuljettaa kasvuhormonia

Suomen hiihtojoukkueen tulkkina toiminut mies jäi vuonna1996 kiinni Vaalimaan tullissa hormonien salakuljetuksesta, kertoo Helsingin Sanomat. Tutkimusten mukaan näyttää siltä, että aineet oli tarkoitettu suomalaishiihtäjille.

Suomalaishiihtäjien ja valmentajien tulkkina toiminut venäläismies jäi syyskuussa 1996 kiinni Vaalimaan tullissa yrittäessään tuoda maahan salaa kasvuhormonia. Helsingin Sanomien verkkoliitteen mukaan miehen matkatavaroista löytyi 15 somatotropin-ampullia sekä muita lääkeaineita.

Viime talvena poliisi löysi toisen tapauksen tutkinnan yhteydessä venäläismiehen asunnosta muistiinpanoja ja asiapapereita, joiden perusteella näyttää siltä, että aineet oli tarkoitettu suomalaisille hiihtäjille. Löydetyissä muistiinpanoissa viitataan myös epo-hormoniin. Epo on urheilussa kielletty aine, jolla voidaan keinotekoisesti nostaa veriarvoja.

Venäläismiehen asunto sijaitsi Jyväskylän seudulla. Kotietsintä liittyi Keski-Suomessa tutkittavana olleeseen kiellettyjen aineiden kauppaan ja välitykseen.

Suomen Tietotoimisto kertoi jo maaliskuussa, että keskusrikospoliisi on löytänyt venäläistulkin hallusta asiakirjan, joka oli otsikoitu "Farmakologisen turvaamisen ohjelma huippuhiihtäjien vuoden valmennuksessa." Asiakirjassa puhutaan muun muassa kasvuhormoni somatotropiinista. Eräs mainittu lääkeaine on erystrostimi, joka on venäläinen epo-hormoni.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.