Mainos

HS: Suomalaiset haluavat miespresidentin

Suomalaiset haluaisivat miehen seuraavaksi presidentiksi. Helsingin Sanomien teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset valitsisivat miehen kaikkien kolmen suurimman puolueen presidenttiehdokkaaksi.

SDP:n ehdokkaaksi toivotaan kansanedustaja Eero Heinäluomaa. Kaikista vastaajista häntä kannattaa ehdokkaaksi neljännes, demareiden äänestäjistä joka kolmas. Heinäluoma ei ole vielä tehnyt päätöstä siitä, haluaako asettua ehdolle.

- Mietin asiaa, jos tukea löytyy. Se on tavattoman iso ratkaisu. On hyvä, että SDP:llä on esillä useita nimiä, hän muotoili lehdessä.

Heinäluoman jälkeen SDP:n suosituimmat ehdokkaat ovat Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen ja entinen vasemmistoliiton puheenjohtaja, Lääketeollisuus ry:n johtaja Suvi-Anne Siimes. SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on listalla neljäntenä.

Keskustan ehdokkaaksi kansa valitsisi EU:n talouskomissaari Olli Rehnin. Puolueen puheenjohtaja on toiseksi suosituin ja europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki kolmanneksi suosituin.

Kokoomuksen ylivoimaisesti paras ehdokas olisi vastaajien mielestä eduskunnan puhemies Sauli Niinistö. Ulkoministeri Alexander Stubb saa toiseksi suuren kannatuksen, kolmantena on puolueen puheenjohtaja Jyrki Katainen.

Kyselyn teki Suomen Gallup. Puhelinhaastatteluun vastasi yli tuhat suomalaisilta kesäkuun lopussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.