Mainos

HS: Somalialaisia epäillään vilpillisistä hakemuksista

Sisäministeriö epäilee osaa somalialaisten perheenyhdistämishakemuksista perusteettomiksi. Somalialaisten tekemät hakemukset ovat lisääntyneet rajusti. Määrää kasvattavat muun muassa kasvattilapset.

- Kasvattilasten määrä on iso. Nyt heitä on hakemusten mukaan lähes joka perheessä, kun pari vuotta sitten ei ollut juuri lainkaan, sanoo johtaja Heikki Taskinen Maahanmuuttovirastosta Helsingin Sanomille.

Sisäministeriön muistion mukaan ilmoitettujen kasvattilasten määrän jatkuva kasvu ei voi selittyä Somalian sekasortoisella tilanteella.

Epäilyksiä väärinkäytöksistä on herättänyt myös kasvattilasten vääristynyt sukupuolijakauma. Muistion mukaan alkuvuonna yli 70 prosenttia 13-17-vuotiaista ilmoitetuista kasvattilapsista oli tyttöjä.

Yksi myönteinen turvapaikka- ja suojelupäätös poikii keskimäärin viiden ihmisen perheenyhdistämishakemuksen. Perhesidehakemuksia oli tänä vuonna tullut heinäkuun loppuun mennessä lähes 2 400.

Hakemustulva on ruuhkauttanut Maahanmuuttoviraston. Päätöstä voi joutua odottamaan jopa yli kaksi vuotta, kun se pitäisi antaa yhdeksässä kuukaudessa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.