Mainos

HS: Seksuaalirikosepäily sulki helsinkiläispäiväkoteja

Helsingin Sanomien mukaan kaksi helsinkiläispäiväkotia suljettiin vakavien seksuaalirikosepäilyjen takia. Epäilyt liittyvät yksityisten päiväkotien omistajaan.

Eilen Helsingin kaupunki kertoi siirtävänsä kahden vuosaarelaisen yksityisen päiväkodin lapset muihin hoitopaikkoihin rikosepäilyn takia. Päätös perustui sosiaaliviraston tietoon tulleisiin rikosepäilyihin, jotka koskevat päiväkotien taustayhtiön omistajaa. Kaupunki ei kertonut kuitenkaan tarkemmin rikosepäilyjen syytä.

Helsingin Sanomien kahdesta eri lähteestä saamien tietojen mukaan kyse on vakavista seksuaalirikosepäilyistä.

Sosiaaliviraston tietojen mukaan rikosepäilyt eivät liity kuitenkaan varsinaiseen päiväkotitoimintaan tai päiväkodin henkilökuntaan. Viraston mukaan rikosepäilyt ovat kuitenkin luonteeltaan niin vakavia ja murentavat yhtiön uskottavuutta päiväkotipalvelujen tarjoajana, että sosiaalivirasto ryhtyi nopeisiin toimenpiteisiin vaihtoehtoisen hoitoratkaisun järjestämiseksi lapsille.

Päiväkodeissa on noin sata lasta. Yksityisen yrityksen ylläpitämän päiväkodin Kolibrin ja Pikku-Kolibrin lapset joutuvat ensi viikon maanantaina toistaiseksi muihin hoitopaikkoihin.

Helsingin sosiaalijohtaja Paavo Voutilainen kertoi eilen MTV3:n Uutisille, ettävinkki rikoksesta tuli päiväkotiyrityksen sisältä - joko työntekijältä tai hallintoon kuuluvalta henkilöltä.

Voutilainen vahvisti, että Kolibrin ja Pikku-Kolibrin päiväkotien johtohenkilökuntaan kohdistuu vakavat rikosepäilyt. Hän sanoo epäilysten olevan ainutlaatuisia.

– Meillä on aiemmin paljon kokemusta siitä, että lapsia on jouduttu siirtämään home- ja vesivahinkojen takia, muttei minkään tämäntapaisen, Voutilainen kertoi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.