Mainos

HS: Romanialaisäiti jätti vauvansa Helsinkiin - lasta yritetty ehkä myydä

Romanialaisäidin lapsen kiireellisesti sijoittaneet viranomaiset epäilevät, että vauva saattaa olla ihmiskaupan uhri, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehdessä kerrotaan, että nuori romanialaisnainen kävi synnyttämässä lapsen syksyllä Helsingissä. Nainen ilmoitti asuvansa ystäviensä luona kaupungissa. Tammikuussa viranomaisille selvisi, että vauva oli joutunutkin äidille asunnon tarjonneen ystäväperheen kanssa Viroon. Äiti puolestaan oli kadonnut.

Viranomaiset uskovat, että lapsen äiti on palannut Romaniaan. Sosiaalityöntekijät hakivat lapsen tuttavaperheen luota, ja lapsi on nyt sijoitettuna laitokseen.

Helsingin sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö Olli Salin kertoo lehdelle, että lapsen syntymäasioita ja isyyttä on yritetty väärentää, eivätkä äidin ja asunnon tarjonneen perheen ystävyyteen liittyvät seikat ole pitäneet paikkaansa.

Poliisilla ei ole näyttöä rahanvaihdosta ja sen mukaan lapsi on voitu luovuttaa tuttavaperheelle myös vapaaehtoisesti. Perheen jäsenet ovat Suomen kansalaisia. Poliisin mukaan perhe vieraili lapsen kanssa Virossa.

Lehden mukaan kaupungilla kuitenkin on äidin lähipiiriltä saatu käsitys, että raha on mahdollisesti vaihtanut omistajaa samalla, kun lasta on luovutettu tuttavaperheelle.

Tapaus ei tästä huolimatta ole rikostutkinnassa, koska poliisi ei ole löytänyt sille sopivaa rikosnimikettä. Laki ei nimittäin tunnista lapsen luovuttamista eteenpäin rikokseksi oli korvauksia annettu tai ei.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.