Mainos

HS: Porttikiellot nuorille hipovat syrjintää

Monet hampurilaisravintolat ja huoltoasemat saattavat rikkoa lakia, kun ne kieltäytyvät ottamasta nuoria asiakkaikseen iltaisin ja öisin. Oikeusoppineet epäilevät käytännön olevan syrjintää, kertoo Helsingin Sanomat.

Monet hampurilaisravintolat ja huoltamot eivät päästä alaikäisiä sisään ravintolaan ilman vanhempia tietyn kellonajan jälkeen. Kieltoa perustellaan nuorten aiheuttamalla häiriöllä ja ilkivallalla.

Oikeusoppineiden mukaan ravintoloiden ei tarvitse sietää häiriköitä, mutta kokonaisen ikäryhmän ulos sulkeminen on ongelmallista. Syrjintälautakunnan puheenjohtaja käräjätuomari Jukka Rainio huomauttaa, että jyrkkä kielto jättää ulkopuolelle myös hyvin käyttäytyvät nuoret.

Pakkaseen syömään hampurilaiset

HS:n mukaan Suomessa on yli 20 ABC-huoltamoa, joissa nuoret eivät saa olla ravintola puolella iltayhdeksän jälkeen. Lisäksi ainakin kahdessa McDonald'sissa ja useassa Hesburgerissa on sama käytäntö.

Lehden haastattelema 19-vuotias Tomi Malkavaara kertoo tilanteesta, jossa nuoret heitettiin huoltoasemalta pakkaseen syömään hampurilaisiaan, koska kello oli yli yhdeksän illalla.

HOK-Elannon ABC-ketjun myyntipäällikkö Jyrki Lasonen puolustaa kieltoa sillä, että alaikäisten ei pitäisi muutenkaan olla iltayhdelsän jälkeen liikkeellä.

Laki kieltää syrjimisen iän perusteella. Myytävää palvelua tai tuotetta ei saa kieltää keneltäkään iän perusteella ilman hyväksyttävää syytä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.