Mainos

HS: Poliisi tutkii uimahallityömaan salanauhoitetta

Itä-Uudenmaan poliisi on ryhtynyt tutkimaan Vantaan Hakunilan uimahalliurakkaa ja siihen liittyvää salanauhoitetta, kertoo Helsingin Sanomat.

Reilu viikko sitten MTV3:n 45 minuuttia ohjelma esitti nauhoitteen, jolla Rakennusliike R. Muhosen edustaja tekee yhdelle aliurakoitsijalle hämärän tarjouksen. Aliurakoitsijan mukaan hänelle tarjottiin rahaa vastineeksi siitä, että hän vaikenisi uimahallin laatoitusurakan epäselvyyksistä.

Kaupunginvaltuutettu Timo Auvinen (ps.) teki asiasta tutkintapyynnön poliisille. Hän sanoo haluavansa selvittää, onko työmaalla lahjontaa, harmaata taloutta tai pimeää työvoimaa.

Myös kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman (sd.) on aiemmin vaatinut asian perinpohjaista tutkintaa. Asiaa käsiteltiin myös valtuustoinfossa viime viikolla ja siellä virkamiehet lupasivat valtuutetuille, että selvitys tehdään.

Kaupungin tilakeskuksen johtaja Mika Savolainen kertoo lehdessä, että asiaa on tutkittu eikä väärinkäytöksiä kaupunkia kohtaan ole löydetty. Valvontaa aiotaan kuitenkin tiukentaa.

Nauhoite tukee väitettä - rakennusliike kiistää

Nauhoitteen sisältö tukee aliurakoitsijan näkemystä rahan tarjoamisesta vastineeksi vaikenemiselle. Rakennusliikkeen edustaja pohtii muun muassa, mihin lisätöihin kyseinen 4000 euron summa voitaisiin ujuttaa. Summan sisältävä lasku ei koskaan päätynyt kaupungin hyväksyttäväksi, koska aliurakoitsija ei suostunut järjestelyyn.

Rakennusliike R. Muhosen toimitusjohtaja Toimi Niesniemi kiisti 45 minuuttia -ohjelman haastattelussa, että rahaa olisi tarjottu vastineeksi vaikenemisesta. Niesniemen mukaan kyse olisi ollut "suunnittelutöiden maksamisesta".

Hakunilan uimahallissa tehdään noin kymmenen miljoonan euron perusparannus- ja laajennusurakkaa, jonka on määrä valmistua elokuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.