Mainos

HS: Päiväkotilasten ksylitolipastillit kiellettiin Helsingissä

Helsingin kaupungin päiväkodeissa ei saa enää jakaa ksylitolipastilleja alle esikouluikäisille, kertoo Helsingin Sanomat.

Vielä viime syksynä pastilleita jaettiin niissä ruokailun jälkeen niissä päiväkodeissa, joissa vanhemmat tätä olivat toivoneet.

Pastillit päätettiin kieltää, jotta päiväkoteihin saataisiin yhtenäinen linja sekavaan käytäntöön, kertoo varhaiskasvatuksen asiantuntija Sirkka-Liisa Ihalainen varhaiskasvatusvirastosta.

– Osassa pastilleja jaettiin, osassa ei. Osassa vanhemmat olivat eri mieltä siitä, saako pastilleja jakaa. Henkilökunta oli tässä tilanteessa varsin aseeton, kun yksi vanhempi sanoi yhtä ja toinen toista. Aikaa meni paljon siihen, että oli erilaisia purkkeja, joista yhdestä piti antaa jotain Maijalle ja toisesta Matille, Ihalainen kommentoi Helsingin Sanomissa.

– Nykylinjauksen mukaan ksylitolia tarjotaan esiopetusikäisille, koska siinä vaiheessa lapset saavat pysyviä hampaita ja ksylitolin hyöty on selvästi osoitettu.

Osalle vanhemmista ksylitolikieltoa on perusteltu pastillin aiheuttamalla tukehtumisvaaralla, mutta Ihalaisen mukaan tämä ei kuulu viraston virallisiin perusteluihin.

Ihalainen kertoo, että ksylitolipastillit voivat palata päiväkoteihin, mikäli niiden tarjoamista lapsille suositellaan kansallisesti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.