Mainos

HS: Osalle puolueista maistuu MM-kestitys, osa kieltäytyy

Puolueet ovat eri linjoilla jääkiekon MM-kisojen kutsuvieraskestityksestä. Osa poliitikoista katsoo kestityksen sopivaksi, osa ei, kertoo Helsingin Sanomat.

Esimerkiksi kokoomuksen kansanedustaja Jan Vapaavuori, keskustan Kimmo Tiilikainen ja SDP:n Jouni Backman ovat olleet kutsuvieraana jääkiekon MM-kisoissa, Vapaavuori jo viidessä pelissä.

– Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtajana kutsun vastaanottaminen kuuluu toimenkuvaan, Vapaavuori perustelee Helsingin Sanomille. Hän onkin saanut kutsuja peleihin niin Jääkiekkoliitolta, Helsingin kaupungilta kuin yrityksiltäkin, kuten Elisalta.

Perussuomalaisissa suhtautuminen ilmaislippuihin ja kestitsemiseen sen sijaan on kielteinen.

– En halua olla lobbareiden ja yritysjohdon kanssa tekemisissä, koska he yrittävät vaikuttaa lainsäädäntöön, perussuomalaisten eduskuntaryhmän johtaja Pirkko Ruohonen-Lerner sanoo. Hän on hylännyt saamansa kiekkokutsut.

Eduskunnan ryhmäjohtajista vihreiden Pekka Haavistolle, kristillisdemokraattien Peter Östmanille tai vasemmistoliiton Annika Lapintielle kutsuja MM-katsomoon ei ole tippunut.

Itä-Suomen yliopiston rikosoikeuden professori Matti Tolvanen sanoo kalliiden lippujen ja VIP-katselun olevan jo huomattavan arvoista kohtelua. Hän kehottaakin kansanedustajia olemaan varovaisia etujen vastaanottamisessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.