Mainos

HS: Nokian leikkuri iskemässä jälleen – työpaikkoja karsitaan runsaasti

Matkapuhelinyhtiö Nokia vähentää runsaasti lisää työpaikkoja Suomesta ja ulkomailta, kertoo Helsingin Sanomat. Lehti on saanut tietonsa useista toisistaan riippumattomista lähteistä.

Lehden mukaan Nokia on kutsunut kaikki noin 2000 tietohallinnon työntekijäänsä tänään kello kymmeneltä koolle seuraamaan videolähetystä Espoon pääkonttorista.

Suomessa tilaisuuksia pidetään Espoossa, Oulussa, Salossa ja Tampereella. Nokian palveluksessa on Salossa enää 1700 työntekijää, joista noin 500 on tietohallinnossa.

Kaikille tietohallinnon työntekijöille lähetetyn kutsun on allekirjoittanut Nokian tietohallintojohtaja Juha Turkki. Kutsussa hän kehottaa kaikkia työntekijöitä seuraamaan lähetystä.

Nokia ei aamulla vahvistanut Helsingin Sanomien tietoja STT:lle. Viestintäpäällikkö Tomi Kuuppelomäen mukaan Nokia ei kommentoi markkinahuhuja. Yhtiö ei kerro myöskään henkilöstölle järjestetyistä sisäisistä tilaisuuksista.

Nokia on neuvotellut viime vuonna useiden yhtiöiden kanssa tietohallinnon ulkoistamisesta.

Kesäkuussa Nokia ilmoitti, että sen tavoitteena on vähentää Suomesta 3700 työpaikkaa ja maailmanlaajuisesti yhteensä 10000 työpaikkaa. Suomessa vähennystavoitteesta on yhä jäljellä noin tuhat työpaikkaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.