Mainos

HS: Nokian hallituksen puheenjohtajuus Suomen käsissä

Matkapuhelinjätti Nokian hallituksen puheenjohtajuus on pysymässä Suomessa. Helsingin Sanomien tietojen mukaan Nokian hallituksen nimitysvaliokunta on ehdottamassa uudeksi puheenjohtajaksi Risto Siilasmaata. Nimitysvaliokunta on pyytänyt yhtiön suurimmilta osakkeenomistajilta kantaa tämän ehdokkuuteen.

Hallituksen nykyinen puheenjohtaja Jorma Ollila kertoo lehdessä, että nimitysvaliokunta kokoontunee päättämään ehdotuksestaan myöhemmin tässä kuussa. Puheenjohtaja vaihtuu toukokuussa.

Siilasmaa, 45, on istunut Nokian hallituksessa vuodesta 2008. Hän on tietoturvayhtiö F-Securen perustaja ja suurin osakkeenomistaja. Viime vuosina hän on muun muassa edistänyt yrittäjyyttä pienissä suomalaisissa kasvuyrityksissä.

HS:n mukaan Siilasmaan keskeisenä vahvuutena pidetään sitä, että hän tuntee Nokian toimialan ja on hankkinut hallituksen puheenjohtajan tehtävistä kokemusta teleoperaattori Elisasta. Erään lähteen mukaan heikkouksia ovat vähäinen kokemus kansainvälisestä liiketoiminnasta ja sijoittajasuhteista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.