HS:n toimitusosasto on huolissaan lehden laadusta

Helsingin Sanomien toimituksessa oli ristiriitaiset tunnelmat sen jälkeen, kun Sanoma kertoi laajoista irtisanomisista, kertoo pääluottamusmies Jussi Ahlroth.

HS:n toimitusosasto ja Nelosen ohjelmatyöntekijät tuomitsivat jyrkästi irtisanomiset.

– Valtavan iso joukko hyviä hesarilaisia tulee irtisanotuksi, mutta samaan aikaan neuvottelutulos oli suhteellisen hyvä lähtötilanteeseen verrattuna, Jussi Ahlroth sanoo.

Helsingin Sanomien toimitus supistuu 52 henkilöllä, joista 37 irtisanotaan. Kahdeksalle tarjotaan eläkejärjestelyjä ja seitsemälle siirtoa konsernin sisällä. Ratkaisuun kuuluu lisäksi osa-aikaistamisia. Yt-neuvottelujen lähtökohtana oli 70 työpaikan vähentäminen.

Lehdessä työskentelee jatkossa noin 280 työntekijää, kun tähän saakka heitä on ollut noin 340.

– Työnantaja on uudistamassa organisaatiota. Lähdemme nyt tekemään Helsingin Sanomia niin, että se olisi edelleen Suomen paras sanomalehti ja verkossa toimiva digitaalinen media näilläkin resursseilla, Ahlroth sanoo.

HS:n toimitusosasto pelkää lehden laadun heikkenevän, mutta Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi ei usko näin käyvän.

– Keskitymme uudessa mallissa laadukkaan ja puhuttelevan journalismin tekemiseen, ja tarkoitus on pitää siitä kiinni jatkossakin, Niemi sanoo.

Lehti ei ohennu 

Niemen mukaan uudella toimintamallilla pyritään vähentämään päällekkäisyyksiä. Sitä, missä päällekkäisyyksiä on, Niemi ei halua eritellä. 

HS:n tuottamien Nelosen uutisten supistuminen viiden minuutin HS-uutisiksi johtaa kuitenkin henkilöstövähennyksiin. Muun muassa päätoimittaja Eero Hyvösen pesti lakkautetaan.

Niemi lupaa, ettei painettu lehti ohennu, vaikka toimittajien määrä vähenee.

Hänen mukaansa HS haluaa toimia monikanavaisessa maailmassa sillä tavalla, ettei se olisi pois mistään.

Niemi ei kerro, miten uusi toimintamalli vaikuttaa eri osastoihin. Ulkomaan- ja aluetoimittajien verkostot ja lehden rakenne kuitenkin säilyvät. Tuotteita ei lopeteta.

Niemi perustelee vaitonaisuutta sillä, että henkilöstön kanssa keskustellaan edelleen heidän uusista tehtävistään.

Sanoma on STT-Lehtikuvan suurin omistaja.

Lue myös:

    Uusimmat