Mainos

HS:n toimitusjohdolle uusia tappouhkauksia: "Meitä ei voi uhkailla olemaan hiljaa"

Helsingin Sanomien päätoimittaja Riikka Venäläinen ja toimituspäällikkö Paula Salovaara saivat eilen lisää nimettömiä tappouhkauksia. Venäläisen saamissa viesteissä uhkailtiin myös hänen lastaan.

Edellisen kerran toimittajakaksikon henkeä uhattiin pari viikkoa sitten. Uhkausviestejä ovat saaneet myös muutamat suomenruotsalaiset naistoimittajat.

Salovaara saa uhkausviestejä keväällä kirjoittamansa kolumnin vuoksi. Kolumnissaan hän tuomitsi talvella esitetyn Suomi on ruotsalainen -dokumenttisarjan toimittajaan kohdistuneet vihapuheet.

Salovaara kertoo, että Helsingin Sanomien toimituksessa on totuttu vastaanottamaan voimakastakin kritiikkiä. Uhkailua Salovaara ei sen sijaan hyväksy.

– Uhkaukset ovat poikkeuksellisen rajuja. Minun tiedossani ei ole muita tapauksia, joissa toimittajaamme tai hänen perheeseensä olisi kohdistunut tappouhkauksia, Salovaara kertoo.

Toimitus tuomitsee viestit

Salovaara on saanut tähän mennessä seitsemän tappouhkausta. Yhdessä viimeisistä viesteistä kirjoittaja uhkaa ampua häntä päähän. Viesteissä kirjoittaja on myös selkeästi antanut ymmärtää, että tietää esimerkiksi, missä Salovaara asuu.

– Viesteissä kerrotaan, että minulle on langetettu kuolemantuomio, jos en lakkaa puolustamasta pakkoruotsia, Salovaara kertoo

Tappouhkaukset on lähetetty naisille sähköpostilla. Ne on lähetetty Tor-verkon kautta, missä lähettäjää ei pystytä selvittämään.

Salovaara kertoi saamistaan viesteistä ja niiden sisällöstä tuoreeltaan eilen Twitterissä.

– On omissa käsissämme, sallitaanko ilmapiiri, jossa uhkailua vähätellään. Siksi olen halunnut pitää asiasta meteliä, Salovaara sanoo.

Salovaara kertoo, että Helsingin Sanomien toimituksessa uhkailua pidetään käsittämättömänä ja tuomittavana. Toimitustyöhön uhkailu ei vaikuta. Vastaukseksi uhkausviesteille Helsingin Sanomat julkaisikin toukokuussa vihapuhevastaisen kannanoton.

– Meitä ei voi uhkailla olemaan hiljaa mistään aiheesta. Me kirjoitamme, mistä haluamme, Salovaara sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.