Mainos

HS:n kysely: Stubbin hallitus ei miellytä kansaa

Lähes joka toinen suomalainen on pettynyt Alexander Stubbin (kok.) hallitukseen, selviää Helsingin Sanomien kyselystä. Huonojen arvosanojen osuus on suurin, kun arvioita verrataan kolmeen edelliseen hallitukseen.  

Hallituksen suosio on sukeltanut sen jälkeen, kun Stubb nousi kesällä pääministeriksi. Kun Jyrki Katainen (kok.) jätti pääministerin paikan, erittäin tyytymättömiä hallitukseen oli kahdeksan prosenttia vastaajista. Nyt erittäin tyytymättömiä on 13 prosenttia, mikä vastaa suunnilleen 1990-luvun lamavuosien hallituksen suosiota.  

Vielä kaksi vuotta sitten Kataisen hallitus sai hyvän arvosanan 38 prosentilta vastaajista, mutta nyt vastaava luku on 16. Politiikan tutkija arvelee, että hallituksen suosiota syö eniten huono taloustilanne. Vaikka talous mateli jo Kataisen hallituksen aikana, kriisitietoisuus on todella tavoittanut suomalaiset vasta kesän jälkeen.  

– Kun taloudessa menee huonosti, katsotaan, kuka tätä maata johtaa. Suurin puolue kantaa suurimman vastuun, sanoo erikoistutkija Mari K. Niemi Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksesta.  

TNS Gallup toteutti kyselyn joulukuussa tekemällä tuhat puhelinhaastattelua. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.