Mainos

HS: Lasten hyväksikäyttöepäilyt rajussa kasvussa

Poliisille on tullut alkuvuonna kaksi kertaa enemmän ilmoituksia törkeistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista kuin viime vuoden alkupuoliskolla. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Poliisin tilastopalvelun tietojen mukaan ilmoituksia tuli tammi-kesäkuussa 121, kun viime vuonna luku oli 60 ja toissavuonna vain 30.

Kaikkiaan ilmoituksia lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä tuli alkuvuonna 553. Lukema on suurin vuosiin, lähes yhtä lähelle (551) päästiin vuonna 2008.

Väkivalta- ja seksuaalirikoksia tutkivat poliisit arvioivat HS:lle, että lainmuutokset voivat olla ilmoitusmäärien kasvun taustalla. Rikoslaki muuttui vuosi sitten kesällä niin, että sukupuoliyhteys alle 16-vuotiaan lapsen kanssa luokiteltiin lähtökohtaisesti törkeäksi rikokseksi. Aiemmin tästä tuomio saattoi olla myös pelkkä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Joulukuussa voimaan tullut lastensuojelulain muutos velvoittaa puolestaan sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijät ja opettajat ilmoittamaan suoraan poliisille, jos he epäilevät alaikäisen joutuneen seksuaalirikoksen uhriksi.

Poliisien arvion mukaan tilaston lukemia ovat voineet nostaa myös internetin välityksellä tapahtuneet seksuaalirikokset, sillä niissä on usein paljon uhreja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.