Mainos

HS: Laajan huijausvyyhdin pääepäilty jäi kiinni Virossa

Suuren huijausviestivyyhdin päätekijäksi epäilty 23-vuotias suomalaismies on saatu kiinni Virossa, kertoo Helsingin Sanomat.

Poliisi epäilee miestä ja muiden samaan rikosvyyhtiin liittyvien henkilöiden nostaneen luottoja ja tehneen tilisiirtoja suomalaisten yksityishenkilöiden nimissä yli puolen miljoonan euron arvosta keväästä lähtien.  

Lehden mukaan epäillyt ovat lähettäneet huijaustekstiviestejä ja -sähköposteja muun muassa perintäalan yritysten, Itellan ja Tullin nimissä hankkien näin tietoonsa uhrien pankkitunnuksia.  

Viron poliisi otti pääepäillyn kiinni Tallinnassa yli kaksi viikkoa sitten. Hänet luovutettiin Suomeen maanantaina. Helsingin käräjäoikeus vangitsi miehen eilen todennäköisin syin epäiltynä törkeästä petoksesta ja sen yrityksestä. Huijausvyyhdin tutkinnanjohtaja kertoo lehdelle, että mies on kiistänyt kaiken kuulusteluissa.  

Lehden mukaan petosrikosten tehtailu on jatkunut pääepäillyn kiinni jäämisestä huolimatta.  

- On selvää, ettei hän olisi yksinään voinut pyörittää huijausta aamusta iltaan neljän kuukauden ajan. Hänellä on joku apuri, joka on ikävä kyllä edelleen vapaana, tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jukkapekka Risu kertoo.

Helsingin Sanomat kertoo, että huijarit ovat pelkästään viime viikolla siirtäneet itselleen rahaa yksityishenkilöiden pankkitileiltä 30 000 euron edestä. Poliisin mukaan luottojen nostamiseen ja tilisiirtoihin on osallistunut kaikkiaan ainakin 35 ihmistä, ja heitä epäillään rahanpesurikoksista.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.