Mainos

HS: KRP:n rahanpesujuttu liittyy ex-venäläisministeriin

Keskusrikospoliisin epäilyt laajassa rahanpesujutussa liittyvät Venäjän entiseen ministeriin, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Epäilyt saivat alkunsa Venäjän ex-viestintäministerin Leonid Reimanin väitetyistä rikoksista Venäjällä. Tutkinta aloitettiin Saksan poliisin oikeusapupyynnön jälkeen.

Lehden mukaan poliisi katsoo Reimanin hankkineen suomalaisen monialayhtiön Sekomin kautta kuljetettuja varoja epärehellisesti venäläisistä valtionyhtiöistä. Yli 11 miljoonan dollarin varat päätyivät Suomesta Kyprokselle ja edelleen bermudalaiseen sijoitusyhtiöön.

Reimania ei ole syytetty eikä tuomittu Venäjällä valtionyhtiöiden varoihin kohdistuneesta rikoksesta. Esimerkiksi Wall Street Journal -lehden mukaan Reiman on presidentti Vladimir Putinin ystävä.

Sekomiin ja sen tytäryhtiöihin liittyvä talousrikosvyyhti koskee törkeitä veropetoksia, törkeitä kirjanpitorikoksia, törkeää avustuspetosta ja törkeitä rahanpesurikoksia. Rikosten epäillään tapahtuneen vuosina 2002-2009.

Epäilyissä on kyse yhtiöiden tileistä suomalaispankeissa. Tilien kautta on virrannut Suomeen vuosittain jopa 100 miljoonaa dollaria. Suomesta tileiltä on siirretty kymmeniä miljoonia dollareita muun muassa Liechtensteiniin rekisteröidyille yhtiöille ja säätiöille sekä Kyprokselle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.