Mainos

HS: Kokoomuksen kannatus laskenut selvästi Helsingissä

Kokoomuksen kannatus Helsingissä on mielipidemittauksen mukaan laskenut selvästi. Samalla SDP ja vihreät ovat ajaneet sen ohi, kertoo Helsingin Sanomat.

Taloustutkimuksen viime syksynä tekemässä mielipidekyselyssä kokoomuksen kannatuslukemiksi saatiin 20,8 prosenttia, kun se vuoden 2000 kunnallisvaaleissa oli vielä 29 prosenttia. Viime vuoden maaliskuun eduskuntavaaleissa puolestaan kokoomusta kannatti Helsingissä 23,9 prosenttia.

Helsingissä suurimmaksi puolueeksi nousseen SDP:n kannatusprosentti oli syksyllä 26,8, kun se vuoden 2000 kunnallisvaaleissa oli 20,4 ja viime eduskuntavaaleissa 24,4 prosenttia. Vihreitä pääkaupungissa ilmoitti syksyllä kannattavansa 22,4 prosenttia (v. 2000 kunnallisvaaleissa 23,5 ja viime eduskuntavaaleissa 18,3 prosenttia).

Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä. Taloustutkimus haastatteli kasvotusten elo-joulukuussa 1156 helsinkiläistä. Heiltä kysyttiin, mitä puoluetta he äänestäisivät eduskuntavaaleissa, jos vaalit olisivat nyt.

Kysymyksenasettelu vaikeuttaakin tulosten arviointia kunnallisvaaleihin nähden. Esimerkiksi keskustaa ilmoitti elsingissä kannattavansa syksyllä 9,3 prosenttia, kun puolueen osuus Helsingin kuntavaaleissa vuonna 2000 oli vain 4,6 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.