Mainos

HS: Keskustan kannatus laskenut huomattavasti

Keskustan kannatus on laskenut selvästi, kertoo Helsingin Sanomat. Myös muiden suurten puolueiden kannatus näyttäisi lehden teettämän gallupin mukaan olevan laskussa, mutta niiden kohdalla muutos on niin pieni, että se mahtuu virhemarginaaliin.

Gallup osoittaa, että keskustan kannatuslukema on rojahtanut viime eduskuntavaaleista yli neljä prosenttiyksikköä lukemaan 18,7.

Kokoomuksen ja SDP:n kannatus on laskenut alle puoli prosenttiyksikköä. Kokoomus jatkaa suosituimpana puolueena 22,9 prosentin kannatusluvulla, ja SDP kirii keskustan edelle lukemalla 20,7.

Keskisuurista puolueista perussuomalaisten kannatus on vahvassa vireessä. Puoluetta äänestäisi 9,1 prosenttia äänioikeutetuista, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt. Se on viisi prosenttiyksikköä enemmän kuin viime vaaleissa. Nykyisellään perussuomalaisten kannatus hipoo jo vihreiden lukemaa 9,8.

Perussuomalaisten kannatus on noussut etenkin Kymen vaalipiirin tehdaspaikkakunnilla.

Suomen Gallup haastatteli tutkimukseen reilut 2 800 ihmistä viime kuun lopulla ja tämän kuun alussa. Virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.