Mainos

HS: Kaupat huolissaan oluen myyntirajoituskaavailuista

Myyntiaikojen rajoittaminen näyttää jäävän virkamiesten ainoaksi keinoksi vaikuttaa, kun alkoholilain muut kiristykset näyttävät vesittyvän, kertoo Helsingin Sanomat.

Ehdotuksen mukaan olutta saisi myydä jatkossa illalla kello 18 saakka, kun nykyisin aikaraja on kello 21 kohdalla.

Alkoholilaista vastaavan peruspalveluministeri Susanna Huovisen (sd) valtiosihteeri Ulla-Maija Rajakangas rauhoittelee ideasta huolestuneita vähittäiskaupan toimijoita HS:ssa kertomalla, että päätöksiä ei ole vielä tehty.

Mielipiteet jakautuvat

Lakiesityksen valmistumisen alkuperäinen aikataulu oli vuodenvaihde. Helsingin Sanomien haastatteluissa mielipiteitä löytyy puolesta ja vastaan.

Ehkäisevän päihdetyön yhdistys Ehyt ottaa kantaa rajoituksien puolesta, mutta toteaa, että kyse on "lopultakin pienistä rajoituksista". Päivittäistavarakauppa ry on muutosta vastaan perustellen kantaansa sillä, ettei ole näyttöä kulutuksen vähentymisestä myyntiaikoja rajoittamalla.

S-ryhmän Alarotu: Viinitkin ruokakauppoihin

Suomen Lähikaupan toimitusjohtaja Ralf Holmlund ja S-ryhmän johtajistoon kuuluva Ilkka Alarotu ovat huolissaan erityisesti pienistä kaupoista, joiden kokonaismyynnistä alkoholi voi tuoda 13-15 prosenttia.

Alarotu esittää alkoholilain muutosehdotukseen nähden täysin poikkeavan ajatuksen.

– Tavallisille kuluttajille pitäisi mahdollistaa normaali eurooppalainen asiointi. Viinit pitäisi saada ruokakauppaan, hän kommentoi HS:lle.

Alkuperäisessä Sosiaali- ja terveysministeriön arviointimuistiossa oli esillä kolme toimenpidettä alkoholin kulutuksen vähentämiseksi: keskioluen laimennus, veronkorotus ja anniskelun rajoittaminen.

Lue koko Helsingin Sanomien juttu täältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.